Šéf NATO: Na území Ukrajiny sa hromadia ruské vojenské sily

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:06 • 2 min
Šéf NATO: Na území Ukrajiny sa hromadia ruské vojenské sily

BRUSEL - Šéf NATO Jens Stoltenberg informoval dnes o hromadení ruských vojenských síl na východe Ukrajiny, ako aj na ruskej strane hranice. Vyzval Moskvu, aby stiahla svoje vojská.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stoltenberg povedal, že informácie z NATO a iných zdrojov poukazujú na "hromadenie vojenských síl vo vnútri Ukrajiny. Vidíme však aj hromadenie vojenských síl na ruskej strane hranice".

 

Podľa Stoltenberga ide o "závažné hromadenie vojenských síl". "Vyzývame Rusko, aby stiahlo svoje jednotky a prispelo k mierovej dohode," citovala agentúra Reuters šéfa NATO, ktorý sa takto vyjadril pre novinárov pred schôdzkou v Bruseli s ministrami obrany členských krajín Európskej únie.

 

"Vidíme pohyb vojakov, výzbroje, tankov, delostrelectva, ako aj moderných systémov protivzdušnej obrany," citovala Stoltenberga agentúra DPA. Šéf NATO dodal, že Rusko má na výber: buď bude súčasťou mierového riešenia, alebo bude pokračovať na ceste k izolácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona