Šéf NAKA Branislav Zurian odmieta tvrdenia, že vynášal utajované informácie

NETKY.SK • 26 Február 2021, 08:56 • 2 min
Šéf NAKA Branislav Zurian odmieta tvrdenia, že vynášal utajované informácie

BRATISLAVA - Bývalý prvý námestník Slovenskej informačnej služby údajne vypovedal o tom, že mu Zurian v lete 2020 poskytol informácie o vyšetrovaní a odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. Zurian zareagoval.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian vylučuje, že by Borisovi B., protagonistovi v kauze Judáš, vynášal utajované informácie. Uvádza na sociálnej sieti.

 

Slovenské média, ako napríklad Topky.sk, informovali, že bývalý prvý námestník Slovenskej informačnej služby vypovedal o tom, že mu Zurian v lete 2020 poskytol informácie o vyšetrovaní a odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M.

 

img

 

„K výpovedi kajúcnika B. B., bývalého vysokopostaveného funkcionára SIS sa podrobne vyjadrím pred vyšetrovateľom. Považujem však za dôležité objasniť niektoré skutočnosti aj prostredníctvom médií, pretože moje blízke a aj pracovné okolie nevie, ako si má vysvetliť tieto informácie. Absolútne vylučujem, že by som kajúcnikovi B. B. poskytol informácie o odpočúvaní Ľudovíta Makoá. Ako príslušník policajného zboru som vždy dodržiaval zákon a snažil sa zločin postihovať, nie mu pomáhať, o čom svedčia aj výsledky NAKA pod mojim vedením. Súčasťou mojej práce je komunikácia s inými partnerskými bezpečnostnými zložkami, vrátane tajnej služby. Pravdou vo výpovedi B. B. je len to, že sme sa stretli, avšak za iných okolnosti,“ vyjadril Zurian.

 

Súvisiaci článok: Obvinení z kauzy Judáš ostávajú vo väzbe. Lučanskému súd zrušil obvinenie



Boris B. údajne priznal, že informácie od Zuriana odovzdal priamo v centrále SIS v súčasnosti obvinenému Ľudovítovi M.. Vyšetrovanie Ľudovíta M. vraj súviselo s vyšetrovaním úkladnej vraždy vyšetrovateľa NAKA, ktorý sa podieľal na odhaľovaní trestnej činnosti zločineckých skupín ako sú piťovci alebo takáčovci.

 

Topky.sk dodali, že poskytnutie informácií Ľudovítovi M. je súčasťou obvinenia vzneseného voči Borisovi B.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona