Šéf Moslimskej svetovej ligy po Európe požaduje boj s islamofóbiou a integráciu moslimov do spoločnosti

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 08:00 • 2 min
Šéf Moslimskej svetovej ligy po Európe požaduje boj s islamofóbiou a integráciu moslimov do spoločnosti

LONDÝN - Európa vraj musí zvýšiť svoje snahy na integráciu moslimov a zlikvidovanie nenávistných prejavov motivovaných náboženstvom, povedal šéf Moslimskej svetovej ligy Mohammed al-Issa.

slovakia

left justify in out

„Veríme, že európske krajiny, kde je teraz veľa diskusie, a tiež ďalšie krajiny na svete, potrebujú zaviesť asimilačné programy a kriminalizovať nenávisť a odpor k veriacim, pretože to ohrozuje bezpečie komunity,“ povedal v rozhovore.

 

Bez ďalších detailov tento bohatý Saud tlačovej agentúre povedal, že liga má „programy, ktoré zavádzajú národné asimilácie a ktoré môžu odvážne a účinne konfrontovať všetky formy extrémizmu.“

 

Liga, ktorá je považovaná za propagátora saudskej wahhábistickej ideológie, ktorá je základom džihádu, je v Európe veľmi aktívna, a to predovšetkým v krajinách s vysokým počtom moslimov, ako je Británia a Francúzsko.

 

Al-Issa povedal, že liga vkladá všetky svoje zdroje do boja s extrémizmom nesprávne označovaným za Islam a opačným extrémizmom nazývajúcim sa islamofóbiou, ktoré označil za „sily zla ohrozujúce globálnu bezpečnosť ľudstva“.

 

Kritici však tvrdia, že učenie v mešitách, ktoré kontroluje liga, propaguje nenávisť. Belgická vláda minulý mesiac zrušila prenájom najstaršej mešite v krajine, v priestoroch ktorej dochádzalo k aktivitám napojeným na násilný radikalizmus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies