Šéf mjanmarskej armády vyzval povstalcov, aby prestali požadovať nemožné

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 08:04 • 2 min
Šéf mjanmarskej armády vyzval povstalcov, aby prestali požadovať nemožné

NAY PYI TAW - Vplyvný mjanmarský generál Min Aung Hlaing vyzval etnické povstalecké skupiny v krajine, aby súhlasili s komplexnou dohodou na prímerí a prestali plytvať časom na nemožné požiadavky.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak v utorok na výročnej prehliadke pri príležitosti Dňa ozbrojených síl. Šéf armády uviedol, že ozbrojené konflikty s povstaleckými skupinami, ktoré niekoľko desaťročí požadujú väčšiu autonómiu, spôsobili, že Mjanmarsko zaostáva v rozvoji za susednými krajinami.

Viaceré mjanmarské vplyvné etnické povstalecké skupiny sa odmietli podieľať na mierových rozhovoroch a pokračujú v bojoch o autonómiu.

Do roku 2016 vládla v Mjanmarsku armáda, ktorú počas jej polstoročnej vlády viackrát obvinili z rozsiahleho zneužívania. Aj po odovzdaní časti právomocí civilnej vláde jej však zostala správa bezpečnostných otázok.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona