Šéf Ministerstva zahraničných vecí Nemecka vyzval k spolupráci s Ruskom

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 16:29 • 2 min
Šéf Ministerstva zahraničných vecí Nemecka vyzval k spolupráci s Ruskom

MOSKVA - Krajiny EÚ potrebujú Rusko a dúfajú, že s ním budú spolupracovať, vyhlásil v rozhovore pre vydanie Bild, minister zahraničných vecí Nemecka Heiko Maas. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Sme otvorení dialógu a očakávame, že dôvera bude postupne obnovená, ak je na to aj Rusko pripravené," povedal minister. Podľa jeho slov, Rusko je dôležitým pilierom svetového poriadku a spolupráca s Moskvou o otázkach zastavenia ozbrojených konfliktov a odzbrojenia, je potrebná pre EÚ.
     

Zároveň Maas poznamenal, že vyhostenie ruských diplomatov z krajín EÚ bolo prejavom solidarity s Londýnom a "signálom jednoty".
     

Predtým, niekoľko krajín EÚ, USA, Kanady, Nórska, Ukrajiny a niektorých dalších štátov, vyhlásili o vyhostení ruských diplomatov v súvislosti s otravou bývalého plukovníka GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Júlie v Salisbury vo Veľkej Británii. Moskva reagovala tým, že prijala zrkadlové opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona