Nemecký minister zahraničných vecí oponuje politickému vplyvu na rozhodnutia o obchode s plynom

NETKY.SK • 11 Január 2018, 16:43 • 2 min
Nemecký minister zahraničných vecí oponuje politickému vplyvu na rozhodnutia o obchode s plynom

MNÍCHOV - Sigmar Gabriel, šéf Ministerstva zahraničných vecí Nemecka, povedal o neprípustnosti politického vplyvu na rozhodnutia, ktoré sú akceptované v oblasti obchodovania s plynom. O tom informuje Deutsche Welle.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie, u koho kupovať plyn, musí byť prijaté európskymi firmami, brať do úvahy spoľahlivosť dodávok a tiež trhových podmienok. Sme proti pokusom politického vplyvu na prijatie takýchto rozhodnutí," vyhlásil diplomat.

 

Sigmar Gabriel taktiež skritizoval plány Spojených štátov pre zavedenie nových sankcií voči Rusku, ktoré môžu ovplyvniť európske spoločnosti, ktoré sú zapojené do výstavby plynovodu "Nord stream-2". Predtým bolo oznámené, že európski partneri spoločnosti "Gazprom" v "Nord stream-2" - Shell, OMV, Engie, Uniper a Wintershall - splnili svoje záväzky, týkajúce sa financovania projektu, v roku 2017 roku. Celkové náklady na projekt sa odhadujú na 9,5 miliardy €.

 

Je potrebné uviesť, že banícke oddelenie Stralsundu udelilo povolenie na založenie plynovodu, cez ktorý plyn z Ruska by mal byt dodávaný do Nemecka. Taktiež treba poukázať na to, že vedúci predstavenstva spoločnosti "Naftogaz" Ukrajiny Andrej Kobolev, počas návštevy USA, prosil americké úrady aktívne brániť výstavbe plynovodu "Nord stream-2".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies