Šéf mexickej polície odstúpil po obvineniach zo zastrelenia 22 podozrivých

NETKY.SK • 30 August 2016, 09:14 • 2 min
Šéf mexickej polície odstúpil po obvineniach zo zastrelenia 22 podozrivých

MEXICO CITY - Šéfa mexickej polície v pondelok odvolali z funkcie po obvineniach, že príslušníci policajného zboru zastrelili vlani 22 podozrivých z členstva v drogovom karteli. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na nedávne udalosti a na základe inštrukcií prezidenta, sa Enrique Galindo vzdal funkcie," oznámil minister vnútra Miguel Ángel Osorio Chong.

 

V správe, zverejnenej pred dvoma týždňami, národná komisia pre ľudské práva obvinila mexickú polícia zo zabitia 22 podozrivých po ich zatknutí. Obvinila tiež príslušníkov, že mučili dvoch podozrivý na Ranči del sol v západomexickom štáte Michoacán a potom zmanipulovali miesto činu.

 

Polícia obvinenia poprela a trvala na tom, že konala v sebaobrane a použila zbrane až vtedy, keď na ňu zaútočili.

Michoacán, ktorý leží asi 300 kilometrov západne od metropoly, je považovaný za jeden z najnásilnejších regiónov v krajine. Je dejiskom pokračujúcej vojny drogových kartelov ako sú templárski rytieri či Cártel de Jalisco Nueva Generación.

 

Ľudskoprávne organizácie opakovane kritizovali mexickú políciu za nadmerné používanie sily. Podľa OSN je používanie sily políciou a armádou v Mexiku veľmi rozšírené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies