Šéf Medzinárodného olympijského výboru sa neobáva nedostaku záujemcov o hostenie ZOH 2026

NETKY.SK • 2 Január 2018, 16:26 • 2 min
Šéf Medzinárodného olympijského výboru sa neobáva nedostaku záujemcov o hostenie ZOH 2026

BERLÍN - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach sa napriek odmietavým stanoviskám obyvateľov viacerých regiónov neobáva nedostatku kandidátov na organizáciu zimných olympijských hier 2026.

slovakia

left justify in out

"Momentálne vedieme dialóg s celým radom záujemcov z troch kontinentov," povedal Bach pre Die Welt, zdieľal to napríklad web ORF.

Niektorí zatiaľ nezáväzní uchádzači sa predbežne neodtiahli ani od termínu 2030. "Nová procedúra nám poskytuje väčšiu flexibilitu a možnosti vopred zredukovať počet kandidátov na tých najsilnejších, kým sa vôbec dostaneme do zásadnejšieho štádia výberového konania," podotkol Bach.

Komunity z rakúskeho Tirolska, švajčiarskeho Graubündenu a nemeckého Mníchova sa v referendách vyslovili proti ašpirantúre. V informatívnej fáze sa nachádzajú švédsky Štokholm, kanadské Calgary a región okolo švajčiarskeho Sionu. Uzávierka prihlášok bude na konci marca 2018, dejisko zvolia v septembri 2019 v talianskom Miláne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies