Maďarsko sa pripravuje na masívnu vlnu migrantov: Dnes ich má prísť až 30-tisíc

NETKY.SK • 14 September 2015, 15:18 • 2 min
Maďarsko sa pripravuje na masívnu vlnu migrantov: Dnes ich má prísť až 30-tisíc

BUDAPEŠŤ - Šéf maďarskej polície Károly Papp vyhlásil v nedeľu neskoro večer pohotovosť pre príslušníkov polície štyroch žúp pri srbských hraniciach a takisto aj pre niektoré organizácie pohotovostnej jednotky, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Polícia na svojej internetovej stránke ako dôvod poplachu uviedla opatrenia, ktoré Nemecko v súvislosti s migráciou zaviedlo 13. septembra. Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere oznámil, že jeho krajina v snahe znížiť počet uchádzačov o azyl, prichádzajúcich do Nemecka, zaviedla na rakúskej hranici dočasné hraničné kontroly.

 

Podľa maďarského spravodajského servera Index.hu je však dôvodom pohotovosti polície skutočnosť, že maďarské orgány sa dozvedeli, že Srbsko sa deň pred utorňajším sprísnením podmienok pre príchod migrantov bude snažiť "pretlačiť" do Maďarska čo najviac migrantov.

 

Očakáva sa, že dnes prekročí srbsko-maďarské hranice 25.000-30.000 migrantov, píše Index.hu. V noci nadnes poriadkové zložky úplne vyprázdnili zberné centrum pri obci Röszke, dodal Index.hu.

 

V počte utečencov dnes opäť padne rekord - do poludnia ich prišlo 5353

Do dnešného poludnia prišlo cez srbsko-maďarský hraničný úsek do Maďarska celkom 5353 utečencov, informovalo komunikačné oddelenie Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK).

 

Šéf oddelenia hraničnej polície László Balázs dnes ráno oznámil, že v nedeľu prišlo do Maďarska rekordných 5809 utečencov. Od začiatku roka tak evidujú už 191.702 migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies