Šéf maďarskej polície: Napriek migračnému tlaku zostala bezpečnosť vyvážená

NETKY.SK • 27 Január 2016, 15:56 • 2 min
Šéf maďarskej polície: Napriek migračnému tlaku zostala bezpečnosť vyvážená

BUDAPEŠŤ - Najväčším výsledkom maďarskej polície v roku 2015 bolo to, že napriek bezprecedentnému migračnému tlaku zostala bezpečnosť v krajine vyvážená, povedal dnes v Budapešti šéf maďarskej polície (ORFK) Károly Papp.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Papp na schôdzke vedenia zhodnotil vlaňajšiu činnosť polície. "Najväčšou výzvou pre políciu boli úlohy týkajúce sa ilegálnej migrácie, ktoré vyriešila úspešne a účinne," zdôraznil a dodal, že o tom svedčia aj septembrové výsledky prieskumu inštitútu Nézöpont, podľa ktorých bolo 78 percent Maďarov spokojných s prácou polície súvisiacou s migráciou.

 

Vlani podľa Pappa prekročilo vonkajšie schengenské hranice v Maďarsku 391.000 cudzincov zo 106 krajín sveta - najmä zo Sýrie, Afganistanu, Iraku, Kosova a Pakistanu, ale boli medzi nimi aj občania Burundi, Jamajky, Panamy, Brazílie či Kolumbie.

 

Šéf polície poznamenal, že vlani zaznamenali celkovo 267.628 trestných činov, čo je v porovnaní s rokom 2014 pokles o 13,5 percenta. Vlani pri dopravných nehodách zomrelo 644 ľudí, o 18 viac ako v predchádzajúcom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona