Šéf maďarskej centrálnej banky vyzval eurokomisára pre ekonomiku na rezignáciu

NETKY.SK • 29 November 2013, 10:12 • 2 min
Šéf maďarskej centrálnej banky vyzval eurokomisára pre ekonomiku na rezignáciu

BUDAPEŠŤ - Šéf maďarskej centrálnej banky György Matolcsy vo štvrtok vyzval eurokomisára pre ekonomiku a menové záležitosti Olliho Rehna aby odstúpil zo svojej funkcie.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podľa neho to, že nezvládol finančnú krízu v eurozóne. Podľa Matolcsyho má Rehn osobnú zodpovednosť za to, že Európska únia nezvládla krízový manažment a mal by preto odstúpiť zo svojej funkcie a uvoľniť ju od 1. januára budúceho roku.

"Ak je pravda, že bolo možné dosiahnuť obrat makroekonomického vývoja prostredníctvom neortodoxných opatrení, štrukturálnych reforiem, ako aj ochranou politickej stability a riešenia krízy zo strany EÚ zlyhali, potom je čas vyzvať Olliho Rehna, aby okamžite odstúpil," povedal Matolcsy. Zároveň vyzval významné ratingové agentúry, aby začali s maďarskou vládou rozhovory o zlepšení ratingu záväzkov krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies