Šéf Luthansy po návrate z Francúzska: Na špekuláciách sa podieľať nebudem

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 07:18 • 2 min
Šéf Luthansy po návrate z Francúzska: Na špekuláciách sa podieľať nebudem

BERLÍN - Za najčernejší deň v histórii nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa označil 24. marec 2015 predseda jej predstavenstva Carsten Spohr v reakcii na haváriu Airbusu A320 so 150 osobami na palube, ktorý sa počas letu z Barcelony do Düsseldorfu zrútil v alpskej oblasti na juhu Francúzska. Stalo sa tak dnes v neskorých večerných hodinách vo vysielaní prvého programu verejnoprávnej televízie ARD.

slovakia

left justify in out

Spohr, ktorý sa po obhliadke miesta katastrofy vrátil do vlasti a v živom vysielaní odpovedal na otázky moderátorky spravodajskej relácie Tagesthemen, netajil, že je na tom podobne ako ostatní zamestnanci Lufthansy a Germanwings.

 

 

Iba ťažko hľadá odpoveď na otázku, ako sa to mohlo stať a vôbec sa podľa vlastných slov nemieni spolupodieľať na špekuláciách o príčinách havárie.

 

Priamo na mieste sa presvedčil o profesionálnej spolupráci všetkých zainteresovaných tak z Francúzska, ako aj Nemecka a je presvedčený, že sa v krátkom čase podarí objasniť, čo sa vlastne stalo.

 

Carsten Spohr, ktorý aj ako pilot iba ťažko skrýval rozrušenie, ubezpečil, že Lufthansa aj naďalej bude robiť maximum pre bezpečnosť leteckej dopravy, ktorá sa v uplynulých rokoch zvýšila a je najbezpečnejším spôsobom dopravy.

 

Osobne má pochopenie pre reakcie niektorých zamestnancov, ktorí dnes po správe o tragédii z osobných dôvodov nenastúpili do služby, avšak verí, že v krátkom čase sa fungovanie spoločnosti podarí obnoviť v plnom rozsahu.

Germanwings, ktorej patril havarovaný Airbus, je dcérskou spoločnosťou Lufthansy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona