Šéf letiska Vnukovo pre letecké nešťastie odstúpil

NETKY.SK • 23 Október 2014, 10:57 • 2 min
Šéf letiska Vnukovo pre letecké nešťastie odstúpil

MOSKVA - Riaditeľ ruského Medzinárodného letiska Vnukovo nachádzajúceho sa neďaleko Moskvy rezignoval zo svojej funkcie, informovali vo štvrtok tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Šéf letiska Andrej Djakov z funkcie odstúpil po tragickej nehode, pri ktorej zahynul šéf francúzskeho ropného gigantu Total Christoohe de Margerie ako aj všetci traja členovia posádky. Okrem Djakova sa postu vzdal aj jeho zástupca.

 

Ruská prokuratúra už v súvislosti s tragédiou zadržala piatich zamestnancov Vnukova. De Margerieho firemné lietadlo v pondelok pri pokuse vzlietnuť narazilo do snežného pluhu priamo na letiskovej dráhe. Ruskí vyšetrovatelia vyslovili podozrenie, že 60-ročný vodič pluhu bol v tom čase opitý, čo však jeho rodina odmieta. Nehoda sa odohrala za nepriaznivého počasia. Šesťdesiatriročný de Margerie bol jedným z najprominentnejších francúzskych manažérov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies