Šéf Labouristickej strany Corbyn sa rozhodol zúčastniť na televíznej debate aj bez Mayovej

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 15:58 • 2 min
Šéf Labouristickej strany Corbyn sa rozhodol zúčastniť na televíznej debate aj bez Mayovej

LONDÝN - Líder britskej opozičnej Labouristickej strany Jeremy Corbyn oznámil, že sa dnes večer zúčastní na televíznej debate pred predčasnými parlamentnými voľbami vyhlásenými na 8. júna.

slovakia

left justify in out

A vyzval konzervatívnu premiérku Theresu Mayovú, ktorá doteraz účasť na televíznom dueli v priamom prenose odmietala, aby sa k nemu pripojila, pretože "musíme dať ľuďom šancu počuť lídrov hlavných strán a porozprávať sa s nimi, kým budú hlasovať".

Konzervatívci podľa Corbyna "vedú starostlivo pripravenú rozsiahlu kampaň a voči verejnosti sa správajú pohŕdavo".

"Odmietnutie pripojiť sa ku mne dnes večer v Cambridgei by bolo ďalšou známkou slabosti Theresy Maovej, a nie jej sily," zdôraznil.

Corbyn sa zúčastní na naživo vysielanej predvolebnej debate televízie BBC v anglickom meste Cambridge, hoci sa pred časom vyjadril, že nepôjde do žiadnej debaty, na ktorej sa nezúčastní súčasne aj Mayová.

V pondelok síce obaja naživo odpovedali v televíznej diskusnej relácii na otázky voličov a moderátora, ale oddelene, pretože Mayová odmietla priamy televízny duel s Corbynom.

Nový prieskum inštitútu YouGov, o ktorom dnes informovali britské médiá, naznačil, že by vládnuci konzervatívci mohli v blížiacich sa parlamentných voľbách prísť o absolútnu väčšinu v Dolnej snemovni.

Prieskumy už minulý týždeň naznačovali pokles náskoku Mayovej strany pred labouristami po tom, ako 18. mája zverejnila program konzervatívcov.

Labouristická strana pod vedením Corbyna kritizuje konzervatívcov najmä za plánované rozpočtové škrty, ktoré chcú v prípade svojho víťazstva vo voľbách presadiť.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona