Šéf komunikácie Bieleho domu Scaramucci sa vo funkcii dlho neohrial, pre vulgarizmy ho Trump odvolal už po pár dňoch

NETKY.SK • 1 August 2017, 06:53 • 2 min
Šéf komunikácie Bieleho domu Scaramucci sa vo funkcii dlho neohrial, pre vulgarizmy ho Trump odvolal už po pár dňoch

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa rozhodol odvolať riaditeľa pre komunikačnú stratégiu Bieleho domu Anthonyho Scaramucciho, ktorého do tohto úradu vymenoval len pred desiatimi dňami.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na tri nemenované osoby oboznámené so situáciou o tom dnes ako prvý informoval denník The New York Times. Správu následne potvrdila aj hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová. "Scaramucci cítil, že bude najlepšie, ak dá šéfovi kancelárie Bieleho domu Johnovi Kellymu voľné ruky a možnosť vybudovať si svoj vlastný tím. Prajeme mu len to najlepšie."

 

New York Times informoval, že Trump sa rozhodol Scaramucciho odvolať práve na žiadosť Kellyho, ktorého dnes slávnostne uviedol do funkcie šéfa kancelárie Bieleho domu.

 

Scaramucci vyvolal ako nový šéf komunikácie Bieleho domu minulý týždeň pozornosť amerických médií pre spŕšku vulgárnych nadávok, ktorými v telefonickom rozhovore s redaktorom magazínu New Yorker počastoval Kellyho predchodcu v úrade Reincea Priebusa, ako aj ďalších členov Trumpovho štábu.

 

Doposiaľ nie je jasné, či Scaramucciho odvolanie znamená jeho celkový odchod z Bieleho domu alebo sa tento finančník len presunie na inú pozíciu, uviedla agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies