Šéf Kobe Steel rezignoval, dôvodom je škandál s falšovaním údajov o kvalite ocele

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 13:31 • 2 min
Šéf Kobe Steel rezignoval, dôvodom je škandál s falšovaním údajov o kvalite ocele

TOKIO - Šéf jednej z najväčších japonských oceliarskych spoločností Kobe Steel Hiroja Kawasaki rezignoval na svoju funkciu. Dôvodom je škandál okolo falšovania certifikátov kvality, ktorý vypukol koncom minulého roka.

slovakia

left justify in out

Kawasaki sa na utorkovej tlačovej konferencii ospravedlnil a uviedol, že svoj post opustí k 1. aprílu, aby novému manažmentu umožnil zrealizovať potrebné reformy. Kawasaki tak urobil po tom, ako priznal, že zamestnanci Kobe Steel upravovali alebo doplňovali údaje o kvalite niektorých produktov pred tým, než boli exportované zákazníkom. Navyše, okrem Kawasakiho rezignuje na svoju funkciu aj šéf divízie Kobe pre hliník a meď Akira Kaneko.

 

Škandál okolo falšovania údajov o kvalite výrobkov firmy, ktorá je tretím najväčším producentom ocele v Japonsku, vypukol v októbri minulého roka a začal sa práve pri produktoch z hliníka a medi. Neskôr firma priznala, že sa falšovali aj údaje o produktoch oceliarskej divízie. Spoločnosť pritom dodáva produkty stovkám zákazníkov, medzi nimi veľkým automobilkám, výrobcom vlakov či lietadiel.

 

Firmy ako General Motors, Toyota či výrobca lietadiel Boeing následne oznámili, že začali vyšetrovanie, či pri ich výrobe neboli použité produkty nižšej kvality. Doteraz však žiadny problém spojený s bezpečnosťou svojich produktov neoznámili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies