Šéf Jobbiku vyzval Maďarov na podporu Palestínčanov

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 09:54 • 2 min
Šéf Jobbiku vyzval Maďarov na podporu Palestínčanov

BUDAPEŠŤ - Všetci Maďari by mali podporovať palestínsky ľud, vyhlásil dnes predseda maďarskej ultrapravicovej opozičnej strany Jobbik Gábor Vona. Uviedol to pred niekoľkými stovkami demonštrantov, ktorí protestovali proti "sionistickej genocíde" pred budovou izraelského veľvyslanectva v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Podľa maďarskej komerčnej televízie ATV Vona povedal, že Jobbik vyzve prezidenta Jánosa Ádera, aby vyhostil z Maďarska veľvyslanca Izraela. Ako dodal, jeho strana okrem toho vyzve európske radikálne strany, ako napríklad francúzsky Národný front, či Slobodnú stranu Rakúska, aby zaujali stanovisko v súvislosti s izraelsko-palestínskym konfliktom a aby rozptýlili obvinenia, podľa ktorých sú pod izraelským vplyvom.

 

Vona oznámil, že ak by sa Jobbik dostal k moci, Maďarsko by prerušilo diplomatické styky s Izraelom až dovtedy, kým nevznikne samostatný palestínsky štát.

 

V okolí izraelského veľvyslanectva bolo v pohotovosti množstvo policajtov, pretože neďaleko protestného podujatia Jobbiku sa zhromaždila skupina zhruba 50 sympatizantov Izraela. Časť z nich pokrikovala na priaznivcov Jobbiku. Vzniku šarvátky medzi týmito tábormi zabránili policajti.

 

Po skončení demonštrácie sa priaznivci Jobbiku presunuli k neďalekému veľvyslanectvu Palestíny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona