Šéf Jobbiku: V prípade neúspechu referenda o kvótach bude musieť Orbán odstúpiť

NETKY.SK • 20 September 2016, 17:18 • 2 min
Šéf Jobbiku: V prípade neúspechu referenda o kvótach bude musieť Orbán odstúpiť

BUDAPEŠŤ- Maďari by sa mali 2. októbra zúčastniť na referende o utečeneckých kvótach a odmietnuť ich, povedal dnes v Budapešti podľa agentúry MTI predseda opozičnej ultrapravicovej strany Jobbik Gábor Vona.

slovakia

left justify in out

V západnej Európe si podľa jeho slov kladú otázku, ako je možné žiť v multikultúrnej spoločnosti, pritom v strednej a východnej Európe je ešte možné vybrať si, či vôbec chcú ľudia žiť v takej spoločnosti, prípadne či si ľudia chcú zachovať kultúrne, sociálne a spoločenské korene. "Domnievam sa, že maďarskou cestou je tá druhá," dodal Vona.

 

Ak plebiscit s otázkou "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?" nebude platný, prípadne úspešný, premiér Viktor Orbán bude musieť prevziať osobne zodpovednosť a bude musieť odstúpiť, zdôraznil predseda Jobbiku.

 

Brusel by mal v prípade neúspešného ľudového hlasovania k dispozícii argument, že maďarská spoločnosť neodmietla povinné prerozdeľovanie utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies