Šéf izraelskej diplomacie považuje Erdogana za antisemitského hulváta

NETKY.SK • 14 Január 2015, 19:32 • 2 min
Šéf izraelskej diplomacie považuje Erdogana za antisemitského hulváta

JERUZALEM - Izraelský minister zahraničných vecí Avigdor Lieberman označil tureckého prezidenta Recepa Erdogana za "hulvátskeho antisemitu".

slovakia

left justify in out

Radikálnymi názormi známy šéf diplomacie židovského štátu sa tak vyjadril počas stredajšieho stretnutia s izraelskými veľvyslancami v európskych a ázijských krajinách. Lieberman taktiež vyjadril nespokojnosť s "tichom civilizovanej a politicky korektnej Európy" na margo "jej protižidovského suseda ako je Erdogan a jeho banda, ktorá nás ťahá späť" do čias nacistického prenasledovania Židov v 30. rokoch. Ministrovi sa taktiež nepáči prehliadnutie antisemitského faktora v minulotýždňových teroristických útokov vo Francúzsku. Ako povedal, "vo svete a Európe sa väčšina diskusie vedie o slobode prejavu, extrémizme či islamofóbii, no židovský a antisemitský aspekt bol iba slabo spomenutý, čo je obzvlášť závažné".

 

Erdogan dlhodobo tvrdo slovne útočí na Izrael za jeho politiku voči Palestínčanom. V júli, v čase ozbrojeného zásahu v Pásme Gazy, uviedol, že Izraelčania sa správajú horšie ako svojho času vodca nacistického Nemecka Adolf Hitler. Jeho slová, že Izraelčania "nemajú žiadne svedomie, žiadnu česť, žiadnu hrdosť" boli dokumentom dlhodobo zlých vzťahy medzi Ankarou a židovským štátom. Ich úpadok spôsobil zásah izraelskej armády voči aktivistom vezúcim pred piatimi rokmi pomoc práve do Pásma Gazy. Dôsledkom zásahu bola smrť deviatich občanov Turecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies