Šéf ITF Haggerty chce finiš DP a PF na neutrálnej pôde už od roku 2018

NETKY.SK • 5 September 2016, 18:03 • 2 min
Šéf ITF Haggerty chce finiš DP a PF na neutrálnej pôde už od roku 2018

NEW YORK - Prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) David Haggerty nepoľavuje z ambície radikálne zmeniť formát Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov a Pohára federácie tímov žien. Pragmatizmus - aj vzhľadom na termínové kolízie s kalendármi individuálnych okruhov ATP a WTA - dostáva prednosť pred tradíciou.

slovakia

left justify in out

"Mali sme veľa stretnutí so zástupcami ´tours´, držiteľmi vysielacích práv a sponzormi. Diskutovali sme o možnosti mať finále alebo podujatie Final Four na neutrálnej pôde už od sezóny 2018. Rada ITF dala zelenú rozvíjaniu takéhoto konceptu," povedal Haggerty pre USA Today počas newyorských grandslamových US Open.

"Máme v úmysle pristúpiť k vážnym zmenám. V minulosti hráči mali pocit, že sú bez spätnej väzby a ITF je to jedno. Potrebujeme tzv. informované rozhodnutia. Nastane pozitívna zmena, potrebujeme posunúť vpred tieto najvýznamnejšie každoročné športové súťaže na svete," vyhlásil nástupca Taliana Ricciho Bittiho Haggerty.


Zástancovia doterajšieho modelu argumentujú, že by sa vytratila "futbalová" atmosféra na zápasoch, Haggerty však kladie dôraz na maximalizovanie výnosov prostredníctvom finále či podujatia Final Four na neutrálnej pôde. Davis Cup je pre ITF najväčším zdrojom financií.

Haggerty upozornil, že prípadné Final Four by nielen uľavilo našponovanému programu sezóny, ale aj prinieslo výhody pre priaznivcov: "Momentálne sú všetci hostitelia limitovaní približne dvoma mesiacmi času na to, aby našli štadión s určitou kapacitou a získali ho na týždňové použitie. Hodláme do toho vniesť väčší predstih aj pre divákov, ktorí by si mohli urobiť plány. Nechceme prísť o pravú daviscupovú a fedcupovú atmosféru." USA Today pripomenuli, že momentálne napríklad v DP víťaz semifinále s hostiteľským právom na finále má len pár týždňov na to, aby zmanažoval základné náležitosti - najmä dejisko.

Haggertymu sa príliš nepozdáva projekt Laver Cup z dielne Team 8, teda agentúry, za ktorou je Švajčiar Roger Federer. Obdoba golfového Ryder Cupu medzi mužskými tímami Európy a zvyšku sveta sa premiérovo uskutoční v septembri 2017 v Prahe. Novinku čerstvo podporil aj Srb Novak Djokovič. "Načasovanie tej akcie mohlo byť šťastnejšie. Je to exhibícia a tie sa napospol zvyknú konať v medzisezónnom období. Ak by to bolo trebárs v decembri ako IPTL, nemuseli by sme o tom toľko hovoriť," uviedol Haggerty.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona