Šéf irackej diplomacie v Budapešti: IS ohrozuje každého človeka a náboženstvo

NETKY.SK • 22 November 2016, 13:25 • 2 min
Šéf irackej diplomacie v Budapešti: IS ohrozuje každého človeka a náboženstvo

BUDAPEŠŤ - Organizácia Islamský štát (IS) ohrozuje každého človeka a každé náboženstvo, povedal dnes v Budapešti iracký minister zahraničných vecí Ibráhím Džaafarí, podľa ktorého boje v Iraku nie sú vojnou medzi národmi či náboženstvami.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI šéf irackej diplomacie po schôdzke s maďarským ministrom zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péterom Szijjártóom zdôraznil, že IS útočí na ľudstvo ako také. Maďarský minister podotkol, že bezpečnosť Iraku je pre Európu jednou z najdôležitejších otázok. "Irak vedie osudový boj proti IS. Bez zničenia tejto organizácie nebude možné hovoriť o bezpečnosti na žiadnom mieste sveta a nebude možné riešiť ani prisťahovaleckú krízu," upozornil Szijjártó na spoločnej tlačovej konferencii.

 

Ak sa nepodarí čoskoro dosiahnuť stabilitu Iraku a poraziť IS, potom Európska únia bude čeliť ďalšej migračnej vlne a teroristickej hrozbe, dodal šéf maďarskej diplomacie. Ministri podpísali dohodu medzi Maďarskom a Irakom o zabránení dvojitého zdanenia. Hovorili o tom, že by bolo potrebné prehĺbiť spoluprácu EÚ s Irakom v záujme pokoja v oboch týchto častiach sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona