Šéf gréckej privatizačnej agentúry čelí výzve na odchod

NETKY.SK • 18 August 2013, 15:20 • 2 min
Šéf gréckej privatizačnej agentúry čelí výzve na odchod

ATÉNY - Minister financií Yannis Stournaras vyzval na rezignáciu Steliosa Stavridisa po tom, čo miestne médiá informovali, že šéf gréckej privatizačnej agentúry absolvoval cestu v súkromnom lietadle nového majiteľa podielu v štátnej lotériovej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Grécky minister financií Yannis Stournaras vyzval šéfa tamojšej privatizačnej agentúry, aby rezignoval na svoju funkciu. Ministerstvo o tom informovalo v nedeľu vo vyhlásení. Výzve predchádzala sobotňajšia správa denníka Proto Thema, že šéf agentúry Stelios Stavridis absolvoval cestu v súkromnom lietadle podnikateľa, ktorý kúpil v máji podiel v gréckej lotériovej spoločnosť OPAP.

Podiel 33 % v stávkovej spoločnosti OPAP získal fond Emma Delta. Ten kontrolujú syn gréckeho námorného magnáta Dimitrisa Melisandisa a český investor Jiří Šmejc, ktorý sa špecializuje na rozvíjajúce sa trhy. Šmejc doposiaľ investoval najmä v Rusku, Číne a juhovýchodnej Ázii. Transakciu v objeme 652 mil. eur zavŕšilo Grécko minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona