Šéf gréckej diplomacie odsúdil obmedzovanie migrácie jednotlivými členmi EÚ

NETKY.SK • 26 Február 2016, 17:41 • 2 min
Šéf gréckej diplomacie odsúdil obmedzovanie migrácie jednotlivými členmi EÚ

ATÉNY - Grécky minister zahraničných vecí Nikos Kotzias adresoval dnes tvrdú kritiku krajinám EÚ, ktoré na svojich hraniciach zavádzajú obmedzenia pre migrantov presúvajúcich sa masovo po tzv. balkánskej trase.

slovakia

left justify in out

Podľa ministrových vyjadrení, ktoré cituje agentúra AP, určité krajiny týmto spôsobom porušujú rozhodnutia o spôsoboch riešenia migračnej krízy, prijaté všetkými členmi EÚ.

 

Kotzias na dnešnom stretnutí s kolegami z ostatných stredomorských krajín EÚ podľa vlastných slov upozornil, že "nie je možné", aby takéto jednomyseľné rozhodnutia volených lídrov EÚ odsúvali bokom jednotlivé štáty, ktoré "sa odvolávajú na rozhodnutia policajných šéfov".

 

Šéf gréckej diplomacie tiež vyhlásil, že jeho kolegovia z Francúzska, Talianska, Portugalska, Malty, Cypru a Španielska sa zhodujú v podpore gréckeho postoja k migračnej kríze a že "jasne kritizujú všetkých, čo chcú individuálne riešenie na úkor ostatných členských štátov", informuje AP bez uvedenia podrobností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies