Šéf francúzskej diplomacie Laurent Fabius oznámil svoj odchod z funkcie

NETKY.SK • 10 Február 2016, 12:26 • 2 min
Šéf francúzskej diplomacie Laurent Fabius oznámil svoj odchod z funkcie

PARÍŽ- Francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius dnes oznámil, že odchádza zo svojej funkcie.

slovakia

left justify in out

Ako informovala rozhlasová stanica Europe 1, Fabius svoj odchod z čela rezortu diplomacie oznámil dopoludnia po rokovaní vlády.

 

Pred novinármi, ktorí sa zišli na nádvorí Elyzejského paláca, potvrdil, že sa zúčastnil na svojom poslednom zasadnutí vlády. Podľa medializovaných správ bude nominovaný za predsedu Ústavnej rady.

 

Ešte pred dnešným potvrdením svojho odchodu z funkcie ministra zahraničných vecí Fabius potvrdil, že má záujem zostať aj naďalej predsedajúcim Konferencie OSN o klimatickej zmene (COP21). V rozhovore s novinármi spresnil, že táto funkcia nekoliduje so žiadnym postom vo francúzskych vládnych štruktúrach.

 

Francúzske médiá pripomenuli, že aj vďaka Fabiusovi sa vlani v decembri na COP21 v Paríži podarilo dosiahnuť dohodu o zastavení otepľovania planéty a bola navyše jednohlasne prijatá.

 

Francúzsko bude COP21 predsedať až do konca tohto roku, keď predsednícku funkciu odovzdá Maroku.

 

Prezident Francois Hollande by mal Fabiusovu kandidatúru na predsedu Ústavnej rady predložiť v dohľadnom čase. Ak bude táto nominácia schválená, Fabius vo funkcii nahradí Jeana-Louisa Debrého, ktorého mandát sa čoskoro skončí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies