Šéf firmy Fiat Chrysler vidí priestor na zdvojnásobenie zisku do piatich rokov

NETKY.SK • 15 Január 2018, 10:24 • 2 min
Šéf firmy Fiat Chrysler vidí priestor na zdvojnásobenie zisku do piatich rokov

DETROIT - Automobilka Fiat Chrysler by mohla do piatich rokov zvýšiť svoj zisk na dvojnásobok, a to najmä využitím potenciálu značky Jeep.

slovakia

left justify in out

Povedal to šéf automobilky Sergio Marchionne.

 

Značka Jeep by mohla z celosvetového trhu so športovo-úžitkovými vozidlami (SUV) získať zhruba pätinu. Ak sa k tomu pridá plánované znižovanie firemných daní v USA, Marchionne nevylučuje, že v roku 2022 firma môže dosiahnuť zhruba dvojnásobok súčasného objemu zisku.

 

Budúcu stratégiu firmy však už bude realizovať Marchionneho nástupca. Sergio Marchionne je rozhodnutý ukončiť pôsobenie vo Fiate začiatkom roka 2019 po 15 rokoch vo funkcii. Jeho nástupcom by mal byť jeden z manažérov spolupracujúcich na stratégii spoločnosti na nasledujúcich päť rokov.

 

Analytici predpokladajú, že Marchionneho by mohol vo funkcii nahradiť finančný riaditeľ Richard Palmer. Veľké šance podľa nich majú aj šéf značky Jeep Mike Manley a Alfredo Altavilla, ktorý vrátil európske prevádzky Fiatu späť do zisku. Marchionne sa ku konkrétnym menám nevyjadril, uviedol len, že na užšom zozname sú mená spomínané v médiách, ale aj také, ktoré sa do ich pozornosti zatiaľ nedostali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona