Šéf financií Islamského štátu zahynul pri náletoch

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:41 • 2 min
Šéf financií Islamského štátu zahynul pri náletoch

WASHINGTON - Koalícia pod vedením USA operujúca v Sýrii a Iraku zabila "v uplynulých týždňoch" šéfa financií tzv. Islamského štátu (IS) a dvoch ďalších vysokopostavených predstaviteľov tejto militantnej organizácie. Informoval o tom dnes hovorca americkej armády Steve Warren.

slovakia

left justify in out

Pri náletoch zahynuli šéf financií IS Abú Saláh, ďalej osoba zodpovedná za koordináciu vydieračských aktivít a osoba, ktorá vystupovala ako výkonný dôstojník, citovala plukovníka Warrena agentúra Reuters. Abú Saláh podľa neho zahynul koncom novembra. Miesto útokov nešpecifikoval.

 

"Bol jedným z najvyššie postavených a najskúsenejších členov finančnej siete IS", povedal Warren. Saláha označil už za tretieho člena finančnej siete IS, ktorých sa podarilo zlikvidovať v uplynulých mesiacoch.

 

Podľa spravodajskej stanice BBC je skutočné Saláhovo meno Muaffak Mustafa Muhammad Karmúš. Objavil sa na zozname sankcionovaných osôb amerického ministerstva financií. Podľa tohto dokumentu ide o Iračana narodeného v roku 1973.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona