Šéf FIFA chce malé MS, ambiciózny projekt by mal nahradiť Pohár konfederácií

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 10:22 • 2 min
Šéf FIFA chce malé MS, ambiciózny projekt by mal nahradiť Pohár konfederácií

ZÜRICH - Ambiciózny prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino navrhuje od roku 2021 vznik nového turnaja pre osem elitných reprezentačných mužstiev.

slovakia

left justify in out

Mali by to byť tzv. malé MS, ktoré by sa konali každý nepárny rok na jeseň a nahradili by doterajší menej atraktívny Pohár konfederácií. Podľa Infantina sa objavila skupina investorov, ktorí sú ochotní podporiť túto súťaž národných tímov, ako aj nový model MS klubov s 24 účastníkmi, dovedna sumou 25 miliárd dolárov.

Zatiaľ nie je známe, koľko krajín by reprezentovalo jednotlivé kontinenty. V plánoch FIFA však podujatie "Final 8" figuruje ako plynulé vyvrcholenie Ligy národov. Ako je známe, táto súťaž sa v Európe premiérovo rozbehne tento rok na jeseň. Španielsky denník AS však poznamenal, že "v takomto prípade by Ligy národov museli vzniknúť aj na ostatných kontinentoch."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies