Šéf FIFA Blatter neskrýva sklamanie zo situácie v Izraeli

NETKY.SK • 25 November 2014, 21:37 • 2 min
Šéf FIFA Blatter neskrýva sklamanie zo situácie v Izraeli

BERN - Ázijská futbalová konfederácia (AFC) v utorok s nevôľou reagovala na vyhlásenia prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera, ktorý neskrýval sklamanie po tom, čo izraelskí vojaci vstúpili do ústredia Palestínskej futbalovej asociácie (PFA).

slovakia

left justify in out

"Prezident FIFA Sepp Blatter neskrýva sklamanie z toho, čo sa udialo v sídle PFA. FIFA aj naďalej chce pokračovať vo svojom úsilí o zlepšenie vzťahov medzi PFA a Izraelskou futbalovou federáciou," uvádza sa vo vyhlásení Medzinárodnej futbalovej federácie.

 

"Prezident AFC Shaikh Salman bin Khalifa Al Ebrahim odsúdil pondelkové vtrhnutie izraelských ozbrojených síl do sídla PFA v Jeruzaleme. To sa nedá jednoducho nedá prijať," píše sa v komuniké AFC. Podľa prvého muža Ázijskej futbalovej konfederácie je vojenský zásah do budovy PFA nebezpečný precedens a žiada si solidaritu medzinárodných športových zväzov s podporou pre PFA. Taktiež vyzýva tento zväz na odpor voči systematickým násilnostiam z izraelskej strany. 

 

"Shaikh Salman potvrdil, že AFC začne spolupracovať s FIFA v snahe nájsť spôsoby a mechanizmy na ukončenie utrpenia palestínskeho futbalu a zároveň bude tvrdo reagovať voči Izraelu," dopĺňa sa vo vyhlásení AFC. 

 

Hovorca izraelskej armády na margo násilného vtrhnutia reagoval: "Vojaci skutočne vstúpili do priestorov budovy, pretože mnoho ľudí, ktorých kontrolovali pred sídlom PFA, údajne mali doklady vo vnútri ústredia palestínskeho futbalu. Vojaci šli do kancelárie v snahe zhromaždiť identifikačné doklady. Ich prítomnosť sa v žiadnom prípade nestotožňuje proti Palestínskej futbalovej asociácii." 

 

FIFA v minulom roku zriadila pracovnú skupinu, ktorej náplňou práce bolo zlepšiť napäté vzťahy medzi Palestínskou futbalovou asociáciou a Izraelskou futbalovou federáciou. 

 

Palestína sa stala členom FIFA v roku 1998 a prvýkrát v histórii sa prebojovala na Ázijský pohár, ktorý sa uskutoční na začiatku roka 2015 v Austrálii. 

 

Izrael je členom Európskej futbalovej únie (UEFA). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona