Šéf Facebooku Mark Zuckerberg pobúrene reagoval na správy o poskytovaní údajov vláde

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 12:00 • 2 min
Šéf Facebooku Mark Zuckerberg pobúrene reagoval na správy o poskytovaní údajov vláde

MENLO PARK – Spoluzakladateľ a šéf sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg dnes vydal prehlásenie, v ktorom dementuje správy, ktoré sa objavili v médiách po celom svete o prístupe americkej NSA (National Security Agency – Národná bezpečnostná agentúra pozn.) k údajom z komunikácie ľudí na internete od deviatich významných internetových spoločností vrátane Facebooku.

slovakia

left justify in out

Mark Zuckerberg reagoval ne tieto správy pobúrene a na svojom profile zverejnil nasledovné prehlásenie:

„Chcem reagovať osobne na poburujúce tlačové správy o programe PRISM:

Facebook nie je a nikdy nebol súčasťou žiadneho programu, v ktorom by umožnil americkej či akejkoľvek inej vláde priamy prístup na svoje servery. Nikdy sme nedostali celoplošnú žiadosť alebo rozhodnutie súdu od akejkoľvek vládnej agentúry, v ktorej by od nás hromadne žiadali o informácie alebo metadáta, ako údajne obdržala firma Verizon. A keby sme aj obdržali, tak by sme proti tomu agresívne bojovali. Do predvčerajšieho dňa sme dokonca o programe PRISM ani nepočuli.

Keď vlády požiadajú Facebook o dáta, tak každú jednu požiadavku dôkladne posúdime a uistíme sa, že vždy dodržujú správne postupy a všetky príslušné zákony a informácie poskytneme len v tom prípade, ak sú požadované podľa zákona. Aj naďalej budeme agresívne bojovať za to, aby boli vaše informácie v bezpečí.

Dôrazne odporúčame všetkým vládam, aby boli oveľa transparentnejšie vo všetkých programoch zameraných na udržanie bezpečnosti verejnosti. Je to jediný spôsob, ako chrániť občiansku slobodu každého človeka a vytvoriť bezpečnú a slobodnú spoločnosť, ktorú v dlhodobom horizonte chceme všetci.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies