Šéf exekutívy kenského zväzu Mwangi neuspel s odvolaním proti zastaveniu jeho činnosti

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 13:26 • 2 min
Šéf exekutívy kenského zväzu Mwangi neuspel s odvolaním proti zastaveniu jeho činnosti

NAIROBI - Etická rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) zamietla odvolanie výkonného riaditeľa kenského zväzu Athletics Kenya Isaaca Mwangiho proti dočasného zastaveniu činnosti pre obvinenie zo žiadania úplatku od športovcov.

slovakia

left justify in out

Mwangi je mimo funkcie od februára minulého roka, keď štvorstovkár Joy Sakari a prekážkarka Francisca Koki Manungová pre agentúru AP uviedli, že si od každého z nich 16. októbra 2015 vypýtal 24-tisíc amerických dolárov za ututlanie nepriaznivých dopingových nálezov.

 

Obaja atléti sú policajti, antidopingovou kontrolou neprešli na minuloročných majstrovstvách sveta v čínskom Pekingu, odpykávajú si tresty na štyri roky a na zaplatenie úplatku vraj nemali dostatok prostriedkov.

 

Trestné oznámenie nepodali, keďže nezozbierali potrebné množstvo dôkazov a obávali sa represií. Podľa etickej rady IAAF dvojica potvrdila svoje výroky aj v písomnej výpovedi. Mwangi ich označil za podvodníkov a klamárov a ich tvrdenia za nedôveryhodné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies