Šéf eurozóny príde do Atén

NETKY.SK • 30 Január 2015, 08:37 • 2 min
Šéf eurozóny príde do Atén

BRUSEL - Šéf skupiny ministrov financií krajín eurozóny Jeroen Dijsselbloem v piatok príde do Atén, kde sa stretne s novým gréckym premiérom Aléxisom Tsíprasom a novým ministrom financií Giánisom Varoufákisom, ktorý je kritikom dohôd o medzinárodnej pomoci Grécku.

slovakia

left justify in out

Holandský minister financií ešte v pondelok poznamenal, že neexistujú žiadne scenáre prípadného odchodu Grécka z eurozóny, no zároveň varoval pred nedodržiavaním dohodnutých záväzkov. Cieľom piatkového mítingu je "najmä vzájomné spoznanie sa".

 

Nedeľňajšie predčasné parlamentné voľby v Grécku vyhrala strana SYRIZA so ziskom viac ako 36 percent hlasov, k väčšine v 300-člennom parlamente jej však chýbajú dve kreslá. Víťazná strana v predvolebnej kampani sľubovala Grékom rušenie úsporných opatrení, ktoré sú podmienkou čerpania zahraničnej finančnej pomoci. Tá pred takmer piatimi rokmi zachránila Grékov pred bankrotom a vynúteným odchodom z eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies