Šéf eurovalu kritizuje MMF: Nerozumie fungovaniu eurozóny

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 16:26 • 2 min
Šéf eurovalu kritizuje MMF: Nerozumie fungovaniu eurozóny

BERLÍN - Šéf eurovalu ostro kritizoval Medzinárodný menový fond (MMF) za jeho vyjadrenia k záchrane Grécka, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šéf Európskeho mechanizmu pre stabilitu Klaus Regling uviedol, že MMF sa zosmiešnil svojou kritikou záchranného programu pre Grécko a dôrazom na podporu rastu. "Nielenže vytvára falošný protiklad, ale predovšetkým ukazuje, že nerozumie pravidlám našej menovej únie," povedal Regling pre nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Eurozóna s jednotnou menovou politikou a 17 hospodárskymi a fiškálnymi politikami môže podľa Reglinga fungovať len vtedy, ak sa budú dodržiavať pravidlá. "Ak tomu MMF nerozumie, je to veľký problém."

MMF minulý týždeň medziiným kritizoval napríklad to, že Európska komisia (EK) pri záchranných programoch a reformách, ktoré sú jeho súčasťou, kladie príliš veľký dôraz na súlad s pravidlami Európskej únie a nehľadí na ich dôsledky na rast.

Regling si myslí, že v budúcnosti by si eurozóna mala pri záchranných programoch poradiť sama. V krátko a strednodobom horizonte je však ešte potrebná pomoc MMF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies