Šéf dostal úžasný nápad! Pozrite sa, za čo svojim zamestnancom ponúkol peniaze navyše

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 12:00 • 2 min
Šéf dostal úžasný nápad! Pozrite sa, za čo svojim zamestnancom ponúkol peniaze navyše

Zamestnanci istej novozélandskej reklamnej agentúry si finančne polepšia, pokiaľ splnia jednu podmienku.

slovakia

left justify in out

O zhoršenom životnom štýle dnešného človeka sa toho narozprávalo už veľa. Doba je, žiaľ, taká, nikto nemá na nič čas. Preto sa stravujeme vo fast foodoch, necvičíme a všade sa presúvame autom. Riaditeľ istej novozélandskej reklamnej agentúry sa však rozhodol, že sa pokúsi o zmenu.

 

Tim Chesney vlastní úspešnú reklamnú agentúru v meste Christchurch, ktoré je okrem iného veľmi dobre prispôsobené pre cyklistov. Aj on sám holduje tomuto športu a na svojho dvojkolesového tátoša naozaj nedá dopustiť. Premýšľal, ako zabezpečiť, aby jeho zamestnanci mali viac energie a boli motivovaní viac sa hýbať. A dostal skvelý nápad, ktorý je navyše aj šetrný k životnému prostrediu.

 

Tim dal svojim zamestnancom návrh. Ak sa rozhodnú, že budú do práce denne dochádzať na bicykli a svoje autá nechajú doma, k dennému zárobku im pridá 5 dolárov navyše. Pokiaľ vydržia pol roka, bonus sa zvýši na 10 dolárov za deň. To by už mesačne mohlo predstavovať peknú sumu. Dohodli sa však tak, že tieto prémie im nebude vyplácať mesačne, ale na konci roka, čím si pred Vianocami môžu pekne prilepšiť.

 

Zamestnanci sa najprv zdráhali, odvolávali sa najmä na to, že v budove nemajú sprchy. Nakoniec sa ale takmer všetci rozhodli na nápad pristúpiť. Raz darmo, peniaze sú silnou motiváciou.

 

img

Zdroj: Pixabay



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona