Šéf diplomacie ČR Zaorálek sa musí ospravedlniť lobistovi Rittigovi

NETKY.SK • 16 December 2014, 12:45 • 2 min
Šéf diplomacie ČR Zaorálek sa musí ospravedlniť lobistovi Rittigovi

PRAHA - Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek sa musí ospravedlniť známemu lobistovi Ivovi Rittigovi za to, že ho spojil s majetkom, ktorý polícia skonfiškovala v súvislosti s kauzou Nagyová. Rozhodol o tom dnes vrchný odvolací súd v Prahe, oznámil Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Súd ale nevyhovel žiadosti lobistových advokátov, ktorí žiadali, aby Zaorálek Rittigovi vyplatil odškodné vo výške 100.000 českých korún (3628 eur). Minister ani lobista sa na dnešnom pojednávaní súdu osobne nezúčastnili.
     

Senát odvolacieho súdu, na ktorý sa obrátil Zaorálek, potvrdil pôvodný verdikt súdu prvej inštancie. Obe strany dnešné rozhodnutie súdu interpretovali ako svoje víťazstvo. Rittig chcel údajne dosiahnuť hlavne to, aby sa mu Zaorálek ospravedlnil. Minister sa chcel podľa svojich advokátov v prvom rade vyhnúť plateniu odškodného.
     

Rittig zažaloval Zaorálka za to, že ho verejne spojil so zlatom a peniazmi, ktoré polícia skonfiškovala v súvislosti s vyšetrovaním kauzy bývalej šéfky kabinetu českého premiéra Jany Nečasovej, predtým Nagyovej. Podľa odvolacieho súdu bolo ministrovo vyjadrenie dehonestujúce a lobistu poškodilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies