Šéf čílskeho futbalu rezignoval, odletel do USA, kde sa stretne s FBI

NETKY.SK • 18 November 2015, 15:07 • 2 min
Šéf čílskeho futbalu rezignoval, odletel do USA, kde sa stretne s FBI

SANTIAGO - Prezident Čílskej futbalovej asociácie (ANFP) Sergio Jadue odstúpil zo svojej funkcie a odletel do USA, kde sa stretne s predstaviteľmi FBI vyšetrujúcimi korupčný škandál Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Reuters, miestna polícia predvolala v piatok Jadueho na súd. Podľa ANFP ho vyšetruje v súvislosti s podivným rozdeľovaním platov v asociácii. Jadue si deň predtým zobral 30-dňový odpočinok zo zdravotných dôvodov.

 

Podľa denníka La Tercera nasadol Jadue v utorok večer v Santiagu na lietadlo a nabral kurz New York. Doterajší šf čílskeho futbalu je pripravený spolupracovať s americkými vyšetrovateľmi, v celom prípade by mal figurovať ako chránený informátor.

 

Jadue je zároveň viceprezidentom Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL), ktorá je výrazne namočená do korupčnej aféry FIFA. Viacero jej čelných predstaviteľov zatkla v máji polícia na základe vyšetrovania amerických orgánov týkajúceho sa úplatkárstva, prania špinavých peňazí či sprenevery.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies