Šéf britskej MI5 upozornil v rozhlase na vysoké riziko teroristického útoku

NETKY.SK • 17 September 2015, 14:01 • 2 min
Šéf britskej MI5 upozornil v rozhlase na vysoké riziko teroristického útoku

LONDÝN - Riziko teroristického sprisahania proti Británii je na najvyššej úrovni za posledné viac ako tri desaťročia, uviedol dnes pre rozhlasovú stanicu BBC generálny riaditeľ tajnej služby MI5 Andrew Parker. Agentúra AP uviedla, že Parker je prvým riaditeľom britskej tajnej služby, ktorý poskytol rozhovor v priamom prenose.

slovakia

left justify in out

Parker sa v ňom vyslovil za to, aby tajná služba v záujme odhaľovania príprav prípadných teroristických sprisahaní dostala nové právomoci na monitorovanie komunikácie potenciálnych páchateľov. Upozornil, že šírenie nových internetových technológií predstavuje novú, náročnú výzvu. Dodal, že "oni používajú bezpečné aplikácie a internetovú komunikáciu, aby sa pokúsili sprostredkovať svoje posolstvo, podnecovať a šíriť terorizmus medzi ľuďmi, ktorí tu žijú, ktorí sú pripravení (ich) počúvať."

 

Parker povedal, že britská polícia a bezpečnostné služby zmarili za posledných 12 mesiacov šesť teroristických sprisahaní - ako dodal, "viac ako kedykoľvek počas jeho 32 rokov trvajúcej kariéry".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona