Šéf britskej diplomacie Johnson hovoril 18 minút s falošným arménskym premiérom

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 17:23 • 2 min
Šéf britskej diplomacie Johnson hovoril 18 minút s falošným arménskym premiérom

LONDÝN - Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson telefonoval 18 minút s mužom, ktorý sa vydával za arménskeho premiéra Nikola Pašinjana. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Podľa britského denníka Guardian s Johnsonom hovoril jeden z dvojice komikov Alexej Stoljarov a Vladimir Kuznecov, známi ako Lexus a Vova, ktorí v minulosti telefonovali napríklad spevákovi Eltonovi Johnovi, keď sa vydávali za ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

Z nahrávky zverejnenej vo štvrtok vyplýva, že obaja účastníci telefonického rozhovoru diskutovali o Rusku, Putinovi či prípade dvojitého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije, na ktorých začiatkom marca v anglickom meste Salisbury zaútočili otravnou látkou novičok.

 

Britský minister zahraničných vecí sa podľa nahrávky zasmial, keď mu volajúci povedal, že bude mať stretnutie s Putinom "a dúfa, že ho tiež neotrávia novičkom".

 

"Minister zahraničných vecí si uvedomil, že ide o podvod a hovor ukončil," uviedol hovorca ministerstva s tým, že rezort britskej diplomacie hovor preveroval a okamžite zistil, že ide o podvod.

 

"Použitie chemických zbraní v Salisbury a Sýrii, ako aj nedávne udalosti v Arménsku sú závažnými záležitosťami. Takéto detinské skutky svedčia o nedostatku serióznosti volajúceho a tých, čo za ním stoja," dodalo ministerstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona