Šéf britskej BBC odstúpi po londýnskej olympiáde a oslavách kráľovninho jubilea

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 07:46 • 2 min
Šéf britskej BBC odstúpi po londýnskej olympiáde a oslavách kráľovninho jubilea

f britskej BBC odstúpi po londýnskej olympiáde a oslavách kráľovninho jubilea - Kultúra Generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej mediálnej inštitúcie BBC Mark Thompson odstúpi z funkcie po Olympijských hrách 2012 v Londýne a oslavách jubilea nástupu krá

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ britskej verejnoprávnej mediálnej inštitúcie BBC Mark Thompson odstúpi z funkcie po Olympijských hrách 2012 v Londýne a oslavách jubilea nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón. Informáciu o zrejme jesennej rezignácii 54-ročného topmanažéra, ktorého do čela BBC vymenovali v roku 2004, priniesol dnes internetový portál bbc.co.uk.
      Mark Thompson, ktorý zodpovedal za kompletnú ponuku všetkých rozhlasových i televíznych okruhov BBC, ako aj jej internetový servis, je od 70. rokov minulého storočia najdlhšie pôsobiacim šéfom BBC.
      S mimoriadnym uznaním sa o jeho pôsobení vyjadril lord Chris Patten, ktorý stojí v čele BBC Trustu, orgánu porovnateľného s radami pre rozhlasové a televízne vysielanie v našich končinách. Podľa jeho slov prevzal Thompson inštitúciu v traumatickom období a kvalitnou prácou sa zaslúžil o zvýšenie jej kreditu, pričom kládol veľký dôraz aj na digitalizáciu.
      Medzi možnými nástupcami odstupujúceho šéfa sa spomínajú okrem iných riaditeľka BBC News Helen Boadenová i jedna z významných predstaviteliek spoločnosti Caroline Thomsonová. Ich prípadné vymenovanie by znamenalo, že by sa v čele BBC ocitla vôbec po prvý raz žena. Ďalším menom, ktoré sa spomína v tejto súvislosti, je aktuálny riaditeľ konkurenčnej televízie ITV Peter Fincham.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies