Šéf BMW Krüger sa nemieni nechať zastrašiť hrozbami prezidenta Trumpa

NETKY.SK • 1 Február 2017, 18:09 • 2 min
Šéf BMW Krüger sa nemieni nechať zastrašiť hrozbami prezidenta Trumpa

BOCHUM - Na Automobilovom kongrese v Bochume dnes šéf koncernu BMW Harald Krüger uviedol, ako zareaguje na sankčné clo prezidenta Donalda Trumpa, keď sa nebudú autá vyrábať v Spojených štátoch. Je rozhodnutý nepodvoliť sa nátlaku. Jeho odhodlanie platí aj v súvislosti s výrobou vozidiel v Mexiku.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je fakt, že automobilka BMW už dlho podniká v podmienkach protekcionistických opatrení na celom svete.

 

BMW nebude meniť svoje investičné plánovanie. Platí to pre jeho závod v americkom Spartanburgu (štát Južná Karolína) a aj na projekt v Mexiku, ktorý sa už realizuje.

 

Mníchovský koncern doteraz dobre vychádzal s každou americkou administratívou a dúfa, že sa na spolupráci nič nezmení ani teraz. Protekcionizmus podľa Krügera v mnohých prípadoch „nevedie k ničomu dobrému“.

 

BMW montuje v Spartanburgu terénne vozidlá, ale tam sa môžu skladať aj ďalšie jeho modely. V závode sa montuje ročne 470.000 vozidiel. Z nich sa 70 % exportuje. Koncern vytvoril v automobilke pracovné miesta, ktoré prispievajú k rastu životnej úrovne v regióne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies