Šéf BMW: EÚ potrebuje na vyriešenie krízy najmenej 5 rokov

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 12:30 • 2 min
Šéf BMW: EÚ potrebuje na vyriešenie krízy najmenej 5 rokov

BERLÍN - Podľa šéfa nemeckého výrobcu luxusných automobilov BMW európske vlády potrebujú najmenej päť ďalších rokov na prekonanie príčin dlhotrvajúcej dlhovej krízy regiónu.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že je to pesimistický predpoklad,“ povedal šéf BMW Norbert Reithofer. Podnikateľské prostredie v Európe sa podľa neho "stáva dokonca ešte neistejšie a volatilnejšie“. Zároveň vylúčil oživenie dopytu po autách v kľúčových štátoch regiónu z krátkodobého hľadiska. Globálny predaj najväčšieho výrobcu luxusných áut na svete vzrástol v apríli o "stredné jednociferné číslo", uviedol ďalej bez uvedenia podrobností.

Predaj vozidiel značky BMW v marci stúpol o 4 % na 159 195 predaných vozidiel. Bol to najlepší mesačný výsledok v histórii spoločnosti. V prvom kvartáli stúpol počet predaných automobilov BMW o 7 % na rekordných 381 404 vozidiel. Spoločnosti sa v darilo predovšetkým v USA a v Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona