Šéf bezpečnosti v Soči: Neexistuje žiadna bezprostredná hrozba

NETKY.SK • 30 Január 2014, 13:55 • 2 min
Šéf bezpečnosti v Soči: Neexistuje žiadna bezprostredná hrozba

SOČI - Každý je v bezpečí a neexistuje žiadna bezprostredná hrozba terorizmu, vyhlásil vo štvrtok šéf bezpečnosti na ZOH v Soči Alexej Lavričev.

slovakia

left justify in out

"Momentálne nie je žiadna bezprostredná hrozba. Situácia je pod kontrolou," cituje agentúra dpa slová Lavričeva. Ten novinárom v Olympijskom parku povedal, že aktuálny stav takto hodnotia aj zástupcovia tajných služieb z ostatných krajín, ktorí sú v nasadení v súvislosti s hrami v Soči. Rusko nasadilo do dejiska ZOH desaťtisíce policajtov a vojakov a úzko spolupracuje aj s NATO a tajnými službami USA a západných krajín. Soči je pod stálym dohľadom desiatok agentov ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB).

Terorizmom na zimnej olympiáde vlani pohrozili islamskí militanti z blízkeho severkoaukazského regiónu. Pri dvoch decembrových útokoch v asi 700 km vzdialenom Volgograde prišlo o život 34 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona