Šéf automobilky Opel poprel používanie manipulatívneho softvéru

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 11:12 • 2 min
Šéf automobilky Opel poprel používanie manipulatívneho softvéru

BERLÍN - Šéf automobilky Opel Karl-Thomas Neumann poprel podozrenia z podvodov v súvislosti s emisiami.

slovakia

left justify in out

"Aj naďalej platí: V Opli nepoužívame žiadny nelegálny softvér. Naše motory spĺňajú zákonom stanovené požiadavky," zdôraznil. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Časopis Spiegel a televízia ARD v spolupráci s environmentálnou organizáciou Deutsche Umwelthilfe (DUH) testovali dieselové verzie modelov Opel Zafira a Opel Astra. Testy ukázali, že systém na kontrolu emisií sa pri určitej rýchlosti a teplote v oboch modeloch vypína. Podľa DUH to naznačuje existenciu ilegálneho softvéru.

 

Neumann označil tieto obvinenia za "klamlivé a prehnané zjednodušenie a nesprávnu interpretáciu komplexných prepojení v moderných systémoch čistenia emisií". Podľa neho ide o mimoriadne náročné a integrované systémy, ktoré nemožno rozložiť na jednotlivé parametre. Zdôraznil, že Opel doteraz nebol informovaný o testovacích metódach ani výsledkoch meraní, preto ich nemohol preskúmať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies