Šéf amerických tajných služieb varoval pred terorizmom na domácej pôde

NETKY.SK • 9 Február 2016, 16:51 • 2 min
Šéf amerických tajných služieb varoval pred terorizmom na domácej pôde

WASHINGTON - Islamskí militanti budú pokračovať v prípravách sprisahaní namierených voči americkým záujmom v zahraničí a útoky na domácej pôde budú najvážnejšou hrozbou pre Američanov priamo na území krajiny.

slovakia

left justify in out

Šéf amerických tajných služieb James Clapper to podľa agentúry AP povedal pri príležitosti prednesenia správy výročného hodnotenia špionážnych agentúr o tom, ktorým najväčším rizikám sú v súčasnosti vystavené USA.


Úspech útokov spáchaných na pôde EÚ a USA extrémistami s európskymi a severoamerickými koreňmi môže motivovať ďalších ľudí k takýmto činom, konštatoval Clapper pred senátnym výborom pre ozbrojené služby vo Washingtone.


Clapper ďalej povedal, že Irán si aj naďalej udrží pozíciu štátu najviac podporujúceho terorizmus vo svete a skupiny napojené na al-Káidu budú odolné. Kybernetické ohrozenie USA budú stále predstavovať Čína, Rusko a Severná Kórea, dodal muž, ktorý koordinuje všetky americké tajné služby.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies