Šéf americkej diplomacie Antony Blinken vyhlásil, že budú podporovať suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 13:42 • 2 min
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken vyhlásil, že budú podporovať suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny

KYJEV- Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa vo štvrtok v Kyjeve stretol so svojím ukrajinským kolegom Dmytrom Kulebom. Počas návštevy zdôraznil, že Washington bude podporovať „suverenitu, územnú celistvosť a nezávislosť Ukrajiny“.

slovakia

left justify in out

Blinken ubezpečil Kulebu, že Spojené štáty budú pomáhať Ukrajine „v posilňovaní vlastnej demokracie, budovaní inštitúcií a presadzovaní protikorupčných reforiem“Na východe Ukrajiny stále pôsobia separatisti podporovaní Ruskom, Ukrajinci vkladajú do Blinkenovej štvrtkovej návštevy veľké nádeje. Očakávajú zvýšenú vojenskú pomoc i podporu členstva v Organizácii Severoatlantickej zmluvy. Podľa analytika Volodymyra Fesenka Ukrajina „očakáva, že rozšírenie a posilnenie americkej pomoci Ukrajine úspešne odrazí ruskú agresiu“.

 

Prečítajte si: Moskva odmieta tlak Ukrajiny na úpravu mierovej dohody z roku 2015

Po stretnutí s Kulebom sa Blinken pripojil k metropolitovi Epifanijovi, hlave ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, ktorá sa odštiepila od ruskej pravoslávnej cirkvi, pri kladení kvetov k pamätníku ukrajinských vojakov zabitých v konflikte na východe krajiny a pri prehliadke Kláštora svätého Michala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies