Šéf Airbusu povedal, že lietadlo prišlo na trh predčasne

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 16:53 • 2 min
Šéf Airbusu povedal, že lietadlo prišlo na trh predčasne

PARÍŽ - Šéf leteckej divízie Airbusu Fabrice Brégier sa domnieva, že zriedkavé objednávky na veľkokapacitný model A380 súvisia s predčasným uvedením modelu na trh.

slovakia

left justify in out

Rakúsky denník Die Presse na svojom portáli cituje manažéra, ktorý povedal: "Lietadlo bolo pravdepodobne uvedené o desať rokov skôr". Letecká doprava osôb totiž nerástla takým tempom, ako manažéri Airbusu pred rokmi očakávali. Brégier uviedol, že rozhodnutie o modernizácii A380, ktorý by mal dostať úspornejšie motory, odsúva na neskoršie obdobie.
     

Airbus sa však zameria na zlepšenie výkonov modelov vyrábaných v súčasnosti. Bude sa zlepšovať ich aerodynamika a výkon motorov. Výraznou zmenou bude budovanie poschodových lietadiel, v ktorých pribudnú kreslá. Tým sa stanú pre letecké spoločnosti hospodárnejšími. Cestujúci pritom neprídu o pohodlie.
     

Airbus vyzval už viackrát k inovovaniu súčasného modelu A380 jeho najväčší zákazník, aerolínie Emirates, ktoré chcú z objednaných 317 veľkokapacitných strojov 140. Brégier je naklonený požiadavke aerolínií, ale najprv musí mať istotu, že sa mu náklady na vývoj A380neo vrátia. Dostal by ich naspäť, keby naň prijal najmenej 250 záväzných objednávok.
     

Pre Airbus bude aj tento rok významný. Výroba A380 prestane byť v ňom prvýkrát stratová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies