Šéf agentúry OECD pre jadrovú energiu Magwood navštívil Slovensko

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 17:24 • 2 min
Šéf agentúry OECD pre jadrovú energiu Magwood navštívil Slovensko

BRATISLAVA – William D. Magwood, ktorý je generálnym riaditeľom Agentúry pre jadrovú energiu (NEA) Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), prišiel dnes na prvú návštevu Slovenska.

slovakia

left justify in out

Magwooda pozvala na návštevu predsedníčka ÚJD Marta Žiaková, aby ho oboznámila s jadrovým programom a jadrovými zariadeniami SR. Témami stretnutia boli aj aktuálne otázky týkajúce sa agendy Riadiaceho výboru NEA.

 

Generálny riaditeľ NEA OECD rokoval nielen so zástupcami ÚJD SR, ale aj s predstaviteľmi Ministerstva hospodárstva a Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 

V rámci programu čaká Williama D. Magwooda v utorok (31.5.) ešte návšteva jadrovej elektrárne Mochovce 1 a 2 a rozostavanej časti – blokov 3 a 4. Delegácia navštívi aj Republikové úložisko rádioaktívnych odpadov Mochovce a absolvuje stretnutie so zástupcami Slovenských elektrární a Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti.

 

Agentúra pre jadrovú energiu je špecializovanou organizáciou pôsobiacou v rámci OECD, ktorá pôsobí od roku 1958. Vstupom Ruska sa agentúra v roku 2013 rozšírila a v súčasnosti má 31 členských krajín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona