Seehofer: Závery zjazdu CDU vítame, avšak to najťažšie ešte nemáme za sebou

NETKY.SK • 8 December 2016, 16:58 • 2 min
Seehofer: Závery zjazdu CDU vítame, avšak to najťažšie ešte nemáme za sebou

BERLÍN - Vedenie nemeckej Kresťanskosociálnej únie privítalo dnes závery dvojdňového zjazdu sesterskej Kresťanskodemokratickej únie (CDU), ktorý sa skončil v stredu v Essene, konkrétne sprísnenie azylovej politiky, zákaz nosenia buriek, ako aj obmedzenie dvojakého občianstva, avšak signalizovalo, že aj naďalej trvá na požiadavke limitovať počet utečencov prijímaných spolkovou republikou.

slovakia

left justify in out

Líder strany, bavorský krajinský premiér Horst Seehofer pre denník Süddeutsche Zeitung uviedol, že CDU sa pohla síce dobrým smerom, priblížila sa k CSU, avšak to "najťažšie ešte nemáme za sebou".

 

Manfred Weber, ktorý je nielen podpredsedom CSU, ale aj šéfom frakcie ľudovcov v Európskom parlamente, pre denník Tageszeitung povedal, že CSU sa po budúcoročných parlamentných voľbách odhodlá k prevzatiu vládnej zodpovednosti iba v prípade, že sa zavedie horná hranica pre prijatie utečencov v krajine. Bez toho ku koalícii s CSU nedôjde, dodal.

 

Šéfka skupiny poslancov CSU v Spolkovom sneme Gerda Hasselfeldtová na stránkach periodika Berliner Morgenpost konštatovala, že závery zjazdu CDU znamenajú upevnenie konzervatívneho profilu strany, čo znamená, že obe strany únie zaujímajú v celom rade otázok, ktorými sa zaoberajú občania, zhodné postoje.

 

Sociálni demokrati z SPD, ale aj opoziční Zelení vnímajú závery zjazdu CDU ako posun strany doprava, ba až smerovanie na cestu k "reakčnej" strane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies