Seehofer už netrvá na stanovení hornej hranice pre prijatých utečencov

NETKY.SK • 20 August 2017, 15:39 • 2 min
Seehofer už netrvá na stanovení hornej hranice pre prijatých utečencov

BERLÍN - Predseda Kresťanskosociálnej únie (CSU), bavorský krajinský premiér Horst Seehofer už nepovažuje stanovenie hornej hranice pre prijatých utečencov v spolkovej republike za podmienku koaličnej spolupráce po blížiacich sa parlamentných voľbách v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Práve Seehofer patril donedávna medzi najhlasitejších kritikov utečeneckej politiky kancelárky Angely Merkelovej, predsedníčky sesterskej Kresťanskodemokratickej únie (CDU).

 

Ako však uviedol v rozhovore pre prvý program nemeckej verejnoprávnej televízie ARD, "situácia sa zmenila, kurz v Berlíne sa zmenil. Máme podstatne menej prisťahovalectva ako v čase, keď som" hovoril o tejto podmienke.

 

CSU sa podľa Seehofera pri možnom formovaní budúcej nemeckej vlády po voľbách postará o zabezpečenie dosiahnutého aj pre budúcnosť.

 

Vo volebnom programe CSU však figuruje stanovenie hornej hranice 200.000 utečencov/ročne.

 

Seehofer však na margo toho uviedol, že v tomto roku sa v Nemecku zrejme ani nedosiahne táto hranica. Situáciu podľa jeho názoru zmenila už číra existencia tohto nástroja. "S tým som spokojný," konštatoval a dodal, že teraz ide o to zvíťaziť vo voľbách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies