Seehofer privítal Merkelovej snahu o zníženie prílevu migrantov

NETKY.SK • 15 December 2015, 19:21 • 2 min
Seehofer privítal Merkelovej snahu o zníženie prílevu migrantov

BERLÍN - Bavorský premiér Horst Seehofer, jeden z hlavných kritikov kancelárky Angely Merkelovej v otázke utečeneckej krízy, privítal dnes jej vyhlásenie, že nezmenený prílev migrantov Nemecko celkom preťaží.

slovakia

left justify in out

Seehofer, ktorý je lídrom Kresťansko-sociálnej únie Bavorska (CSU), vysielal počas druhého dňa zjazdu vládnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) ohľadom utečeneckej otázky už zmierlivé signály. Politik pritom Merkelovú kvôli jej ústretovému prístupu k prijímaniu migrantov v uplynulých mesiacoch viackrát ostro skritizoval. Dnes však rozdiely v prístupe k tejto otázke panujúce medzi CDU a CSU bagatelizoval. Zdôraznil tiež potrebu včasného obmedzenia počtu utečencov.

Kurz spolkovej kancelárky v utečeneckej politike ešte v pondelok veľkou väčšinou hlasov podporili delegáti jej CDU. V odhlasovanom kompromisnom návrhu vyhlásenia sa píše aj o výraznom znížení počtu migrantov.

 

Konkrétne kroky na dosiahnutie tohto cieľa však Merkelová nespresnila. Vyhlásila však, že ak do Nemecka aj naďalej budú prichádzať migranti v takom obrovskom počte ako doteraz, krajina bude celkom "preťažená".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona