Seehofer považuje Merkelovú za jedinú osobou, ktorá drží pohromade slobodný svet

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 06:31 • 2 min
Seehofer považuje Merkelovú za jedinú osobou, ktorá drží pohromade slobodný svet

MNÍCHOV - Šéf nemeckej Kresťanskosociálnej únie (CSU) Horst Seehofer dnes vyhlásil, že nemecká kancelárka Angela Merkelová je jedinou osobnosťou na medzinárodnej politickej scéne, "ktorá drží dohromady slobodný svet".

slovakia

left justify in out

Zaryto konzervatívna bavorská strana CSU je sesterskou stranou kresťanských demokratov (CDU), vedených Merkelovou. Seehofer sa takto vyjadril pri predstavovaní takzvaného Bavorského plánu CSU, a to pred blížiacimi sa septembrovými parlamentnými voľbami v Nemecku.

 

Manifest Bavorský plán okrem iného požaduje stanovenie hornej hranice pre počet utečencov prijatých v Nemecku - túto politiku však Merkelová odmieta. Napriek tomu mal Seehofer iba slová chvály o diplomatických schopnostiach Merkelovej.

 

"Ona je - môžem to povedať z vlastných skúseností - nesmierne dobrý líder," povedal Seehofer a dodal, že Merkelová je kotvou stability. Cieľom Bavorského plánu - druhého, ktorý CSU vypracovala od roku 2013 - je načrtnúť všetky body, v ktorých sa táto strana nedokázala dohodnúť s CDU, a preto neboli zahrnuté do spoločného manifestu.

 

"Integrácia utečencov do spoločnosti sa nedá dosiahnuť bez stanovenia ich maximálneho počtu," povedal Seehofer. Avšak neadresoval Merkelovej žiadnu vyhrážku, že CSU nevstúpi do koalície s CDU, ak táto požiadavka nebude splnená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies